miércoles, 18 de octubre de 2017

Cortometraje:El Pasadizo

  1. Condiciones del trabajo:  

Valoració del programa o programes utilitzats: Al meu parer el programa d'editor de vídeos d'OpenShot és massa bàsic i no nos permirte fer moltes de les propostes que teníem la intenció de per a fer el vídeo d'una manera original. Opine que tenim la suficient capacitat per a utilitzar un programa un poc més elaborat amb una barra de ferramentes més àmplia. A més va molt lent i se sol enganxar quan inserixes moltes pistes. Hem hagut de recórrer a altres
programes online per a poder fer quelcom tan simple com girar un vídeo perquè quede horitzontal. Una vegada exportat els vídeos nos en vam adonar que se'ns retallava un poc el contingut, i vam haver de repetir part del projecte afegint una imatge en negre perquè quadraren tots els vídeos. Diverses de les vegades, quan estàvem acabant el treball, se'ns ha suspés l'aplicació i se'ns ha eliminat per complet.Altres de les vegades a l'exportar el vídeo se'ns retallaven els bords, quedant la imatge desquadrada. Pel que vam haver de fer diverses vegades el mateix treball. Però en general, per a principiants com nosaltres en l'edició de vídeo està prou bé, perquè el mecanisme d'ús és senzill. Com sempre recomanaré VivaVideo com a substitut d'este programa. Una altra dels programes que utilitzem va ser Audacity, que ho utilitzem per al doblatge de veu en el projecte, respecte a este programa no tinc molt encontra, ja que ho veig adequat, útil i de fàcil maneig. A més és prou ràpid i eficaç.







Valoració del treball proposat.
Este treball em pareix una forma molt dinàmica d'aprendre i tindre una primera presa de contacte amb l'edició de vídeos. Al donar-nos total llibertat a l'hora de fer el vídeo, se'ns va fer molt més senzill i divertit. A l'hora de dividir-nos en grup, Mariela i jo ens quedem soles, per la qual cosa ens van separar en grups diferents. Però no vam tindre cap problema a dividir-nos, hem estat molt august amb els nostres grups a pesar de la separació. El fet de fer el treball per grups i triar-los nosaltres també va ajudar per a estar més còmodes treballant. A l'hora de triar un tema de treball, no vam tindre molt problema, aportem tots les nostres idees i triem sense rancor el que més agradava. Per tot el que s'ha dit, el treball em va paréixer molt bona idea i molt divertit.


Diari de sessions.

El primer dia ens dividim en grups i triem tema, el qual no ens va costar molt esforç triar, perquè de seguida ens vam posar d'acord. A casa ens vam posar a buscar informació sobre el tema triat : una recreació de Equipo d'Investigación. Busquem els sons que apareixen el programa per a poder tindre més temps i 
saber on recórrer a ells en el temps de classe.No invertim molt de temps en açò, perquè simplement descarreguem un programa sencer en àudio i retallem les escenes de sons de fons desitjats. El primer dia de classe ho passem bàsicament donant idees, de sobre que podíem investigar, Nacho va tindre la idea que podíem fer-ho sobre els rumors del possible passadís que connecta el col·legi Salesianes (el nostre col·legi) amb el de Salesians (el col·legi del costat) on antigament s'utilitzava perquè les mulles de Salesianes i els capellans de Salesians es trobaren d'amagat, perquè antigament el nostre col·legi només era de xiques i Salesians de xics. Ens va agradar i ens va paréixer molt bona idea, per la qual cosa ens vam posar a això l'endemà.

Els primers dies gravem algunes de les possibles suposades entraves al passadís. Pensem que algunes d'elles podien ser, el cau de Chimo (El xic de manteniment, Enrique) , la portalera del teatre , situada davall de l'escenari, i en les escales per a pujar a les aules, un de les portes situada al costat d'on es guarden els productes de neteja Per a gravar estes escenes, ens va costarun parell de dies. Els dies posteriors a este els dediquem a escriure el guió. Nuria seria la presentadora pel to de veu que és capaç de posar, així que un dia sencer ho dediquem a tota la presentació del programa. Després ens trobem amb el problema de les entrevistes, les quals decidim fer-les en anglés i més tard doblegar-les en espanyol. En un primer moment ens gravem dient coses sense sentit en anglés, però més tard a l'hora d'editar-ho i posar la veu doblegada nos en vam adonar que la veu en anglés s'escoltava i que no tènia sentit ni coherència.Per este motiu ens vam haver d'aprendre el nostre discurs en anglés, ací va intervindre Iván
que va ser l'encarregat de traduir-nos i indicar-nos que to i entonació havíem de posar. Ens va costar prou sessions realitzar açò, sobretot a Laura i a mi, que se nos cap a quasi impossible memoritzar-ho sencer, sense pauses, sense riure, i recordant-nos de tot el text. Després de desenes d'intents, aconseguim unes preses prou bones. La gran majoria de vídeos es van gravar amb el meu mòbil a causa de la bona qualitat, encara que decidim gravar des d'uns quants angles per a poder intercalar-los i així donar-li un toc de professionalitat, encara que moltes de les vegades únicament agafàvem l'escena millor presa, ja que cada mòbil té Una vegada gravades diverses preses, cada dia a l'arribar a casa havíem de pujar totes les preses a una carpeta Drive compartida amb tots els components del grups, Nacho Valero, Laura Garrigues, Nuria Sánchez, Iván Torregrosa i jo.D'esta manera al pujar-les al núvol, no perdíem tanta qualitat com si els passàrem per WhatsApp. Així Nacho podia passar-los al seu meravellós pen del Llevant i portar-los per a posteriormentpassar-los a l'ordinador i no perdre temps descarregant-los des de Drive. Utilitzem a més el programa de Fotomix per a realitzar un parell d'imatges molt divertides amb la col·laboració de Nuria i Nacho que feien de monges i capellans. Iván va fer de miner.

A l'hora de començar a editar, la divisió equitativa del treball va ser senzilla, cada un s'ocupava de la part on apareixia, de tal manera que Nuria va editar la presentació, Laura la seua part de l'entrevista, Iván part de la seua entrevista, Nacho arreglaments diversos i jo la meua entrevista i diversos detalls. Així tots treballem per igual. Açò ens va portar prou de temps, volíem que quedara perfecte, per la qual cosa un mínim error, requeria començar des del principi. Una vegada acabats la majoria de vídeos, pensem que per als crèdits quedaria guai una espècie de gifs movent-nos, per la qual cosa per a fer-ho més senzill, recorrem a l'app d'Instagram que té la possibilitat de fer Boomerangs que bàsicament era el que buscàvem.Amb estos vídeos vam tindre un xicotet problema, i és que a l'estar gravats des d'una app i no des de la camára que ve determinada pel mòbil, el format era distint, i es quedava en vertical.
OpenShot no donava la possibilitat de girar els vídeos gravats, per la qual cosa et preguntem que podíem fer, i nos vas suggerir una pàgina online on si donava esta possibilitat. Crec recordar que també ens va provocar problemes, perquè els primers vídeos es van exportar sense cap problema, però els següents a estos, es guardaven sense color i de manera totalment desconfigurada. Una vegada solucionat açò, ho afegim al vídeo. En els creditos també gravem alguna escenes en porteria. Ja que vam tindre una idea per a finalitzar, pensem que per a concloure la millor manera era dir, que una prova més de demostrar que el passadís va existir, era la peixera que tota la vida romania en la porteria del col·legi.

Ja que eixos peixos antigament residien en el riu Túria, i a causa de la Riua es van conservar. Finalment vam fer els agraïments i al fi donem per acabat el projecte.


Acabem molt abans d'allò que s'ha previst, abans que la resta de la classe, per la qual cosa nos vas plantejar la idea de fer un treball extra. Nacho no se'l va pensar dos vegades i immediatament ens va comentar la idea de fer el videoclip amb la cançó de Ricardito (una versió moderna de la cançó de "Despacito" tan escoltada en estos anys, dedicada i basada especialment en tu) que tant temps hi havia invertit al llarg dels anys en el col·legi. Ens va paréixer una boníssima idea, molt divertida i que podia quedar prou bé. Et demanem permís per a gravar parts del col·legi i t'invitem a col·laborar en el vídeo, amb la condició de poder eixir en la festa de Maria Batreaixò-ho.
Comencem aprenent-nos la lletra Nuria, Laura i jo. Se'ns va fer prou complicat el fet de cantar les tres al mateix temps al ritme total de la música, perquè sempre ens avançàvem. Després de diverses preses decidim gravar-ho a trossets i que després el poder d'edició màgic de Nacho isquera. Açò també ens comporte uns quants dies. Però mentres ens gravàvem les veus amb un mòbil, Iván i Nacho anaven pensant i gravant escenes. Una vegada acabada la gravació de veus, ens vam posar immediatament a agafar el material necessari per a les escenes següents. Quan el treball per la nostra part estava quasi acabat, et cridem perquè gravares les parts en què apareixies, que bàsicament era en la tornada, a pesar que tota la cançó anava dedicada a tu.
Després del prepart i donar-te les pautes que devies de seguir, quan vam ser a mirar els vídeos, ens vam adonar de la gravíssima fallada que havíem cometido... tots els vídeos els havíem gravat en vertical :)



D'esta manera no anava una altra forma de solucionar-ho que tornar a gravar totes les escenes. La segona vegada que gravem va ser molt mes ràpida ja que et sabies les coses que tènies que fer. Quan ja teníem la tornada, unicamente ens faltaven preses d'entremig i l'inici de la cançó sense lletra. Vam ser a una aula buida a gravar la resta d'escenes. Demanem ajuda a Alba
García perquè col·laborara amb el dibuix d'un ornitorinc. Ximo (el xic de manteniment) al veure'ns esgotats per no saber com fer que el bloc del gimimasio baixara pel pla inclinat sense que la força de fregament es vera aplicada, ens va intentar ajudar lligant un fil transparent al bloc i anar estirant de manera que pareguera que baixara per volutad pròpia i sense forces externes. Nos va ser molt útil. Finalment desperquè de proposar varieu idees per a l'inici de la cançó decidim gravar parts del col·legi i aules. Fina-liment desperquè de l'edició, finalitzem el treball extra i nos pusimls a escriure el blog.

Si has treballat en grup:
Components del grup :
Nuria Sánchez Iván Torregrosa Laura Garrigues Nacho Valero Tania Corda (jo) 

Valoració del grup i dels components del grup


Hem treballat molt bé en equip, no tinc cap entrebanc de cap component, a pesar de no tindre molta confiança amb ells, se m'ha fet molt còmode el treball amb ells. Cada un aportava idees distinas i variades.

Ens ajudàvem entre nosaltres, en general cap a treballat més o menys que l'altre, al contrari, el treball a sigut molt equitatiu. Nacho va agafar o més aïna li vam cedir el càrrec de moderador, era el que ens distribuïa el treball i posava orde.
Nuria li aportava tocs d'humor al treball si me cap a més amé, perquè posava tons de veu molt graciosos i en cap moment se'm va fer avorrit o monòton. Laura era molt perfeccionista i volia que les coses quedaren perfectes, d'esta manera els vídeos van quedar perfectes. Sobre Iván diré que ha sigut prou treballador i seguia les pautes, encara que moltes de les vegades es distreia. I finalment em valoraré de manera positiva encara que podria haver donat més de mon, considere que he fet un bon treball i que entre tots, hem consiguido realitzar este projecte a temps, bé ejecutadoy sobretot en disfrutant, que per a mi, és la part més important. 
Hem inserit música en els agraïments i en els crèdits. Hem lloc la banda sonora d'Equip d'Investigació, una cançó popular al final del vídeo. El vídeo de Ricardeame dura 4:12.
El vídeo d'Equip d'Investigació dura 4:11.

lunes, 18 de septiembre de 2017

El nou blog

Durante el primer día de clase de informática creé un nuevo blog para el nuevo curso, 2º Bachiller. Me di de alta en el blog creado en el curso anterior para reutilizar el URL.
También personalicé a mi gusto, aunque basándome en las condiciones exigidas de estructura. 
En el dia de hoy, iniciaremos sesión en Edmodo para la entrega de este.